Skip to main content

Montjuic

Montjuic is het groene hart van Barcelona. Het is een berg waarop in de loop der jaren allerlei vertier is ontstaan. Hierdoor kun je er met gemak een dagje doorbrengen, terwijl je steeds geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Bovenaan de berg bevindt zich het fort. Deze bereik je het gemakkelijkst met de kabelbanen. De oude kabelbaan start vanaf het strand bij Barceloneta en de nieuwe kabelbaan pak je vanaf Paralell metro station.

Kunst & Architectuur

Iets verder richting de heuvel vind je het Caixa Forum waar interessante wisselende tentoonstellingen worden georganiseerd. Meestal zijn er in ieder geval twee losse onderwerpen gekozen, welke in verschillende ruimtes worden gepresenteerd. Vaak staat een invloedrijke kunstenaar of architect centraal of een bepaalde tijdsperiode of stroming. Daarnaast is het museum ook nog eens gehuisvest in een prachtig pand, een voormalige fabriek opgezet in Art Nouveau stijl.

Paleis

Vanaf het Caixa Forum loop je langs het Mies van der Rohe paviljoen (wel opletten, want je loopt hier zo voorbij!) direct naar het paleis. Dit is nu het nationaal museum MNAC. Schilderijen, fresco’s en beelden van de oudheid tot nú zijn hier ‘keurig’ ingedeeld op periode. Het museum bevindt zich in een prachtig paleis en er zijn leuke fotografie exposities.

Zingende fonteinen

Als je richting het paleis/MNAC loopt, kun je de trap omhoog nemen langs de bekende zingende fonteinen. Op gezette tijden in de avond kunnen hier tijdens de lichtshow de voetjes van de vloer op romantische deuntjes. Cheesy, maar wel grappig als je er toch bent en een topper voor kids.

Iets achter het paleis bevindt zich het Olympisch stadion gebruikt voor de spelen van 1992. Deze spelen heeft Barcelona als wereldstad echt op de kaart gezet. Daarnaast kun je op de Montjuic het Miro museum bezoeken en genieten van een wandeling door de Botanische tuinen.  En natuurlijk steeds weer het fantastische uitzicht over de stad.

Poble Espanyol

Poble Espanyol is het bekendste overblijfsel van de wereldtentoonstelling van 1929. Je kunt hier rondlopen in straatjes die allemaal ingedeeld zijn in de verschillende regio’s van Spanje. Er zijn hier veel restaurantjes en toeristenwinkeltjes en er worden ook veel concerten en festivals georganiseerd. Niet echt een onontdekte parel dus.

Openluchtbios

Het meest fantastisch aan Poble Espanyol zijn de openluchtbioscopen in de zomermaanden. Check Mecal voor updates. Zij presenteren korte films op thema. De keuzen zijn gewoon altijd goed. Het is heel knus, creatief en kleinschalig, met sfeervolle nep architectuur om je heen. Bij het fort kun je bekende films zien. Deze filmavonden zijn veel populairder bij het grote publiek. Bij beide betekent het vooral eerst genieten van zonsondergang met uitzicht over de stad en dan movie time.

Botanische tuinen

Nog verder achter de Botanische tuinen ligt een bijzondere begraafplaats, Cementerio de Montjuïc die vanaf 1883 nog steeds in gebruik is. Je vindt hier soms vervallen, maar prachtige graven van óók bekende figuren uit de Catalaanse (cultuur)geschiedenis.

Idyllisch picknicken

Aan de andere kant van het paleis echter, vlak onder het Miro museum bevinden zich parken en het Teatre Grec die ook zijn aangelegd voor deze wereldtentoonstelling. Er is een theater en een tuin in Griekse stijl te vinden. Hier is het juist veel rustiger dan op de rest van de Montjuïc en kun je picknicken tussen de sinaasappelbomen (nee ze smaken zeker niet) of heerlijk luieren in Mediterraanse sfeer.

Greek theatre on the Montjuic mountain. One of the city's souvenirs of the 1929 world expo

Mozaïek Workshop Barcelona (regulier)

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees hier meer

Mozaïek sieraden workshop Barcelona

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees hier meer

Mozaïek voor klassen (studenten)

Groepen van 15 personen en meer
Lees hier meer

Boek Nu

Boek hier jouw workshop