Skip to main content

Arty Barcelona

Wat zijn nou de leuke wijken in Barcelona?

Waar moet ik zijn, wat kan ik overslaan? Dit zijn de vragen die je misschien bezig houden als je van plan bent om een bezoekje te brengen aan deze stad. Ik heb zelf vier jaar in de stad gewoond en heb over elke wijk een klein stukje geschreven. Misschien helpt het je om een beter beeld te krijgen en zo je stedentrip in Barcelona beter te plannen. In het uitklapmenu vind je alle leuke wijken in Barcelona op een rij!

This image was taken at Park de la Ciutadella in Barcelona and shows an abandoned greenhouse, formerly used by a horticulturist.

De wijken in het kort

Barcelona heeft verschillende gezichten. De wijken zijn écht allemaal verschillend van karakter. Hierdoor raak je niet snel uitgekeken op deze stad en zul je altijd weer nieuwe dingen ontdekken. De hectiek van het zuidelijke historische stadsleven met een overload aan winkels, restaurants en toerisme vind je voornamelijk in de Gotische wijk en el Borne. In het oude centrum vind je ook het schiereiland Barceloneta, waar je kunt genieten van de prachtige haven en het (vaak drukke) stadsstrand. Langs een rustiger gedeelte van de kust begint de wijk Poblenou. Een wijk die erg aan verandering onderhevig is geweest vanaf de jaren ’90. Van zigeunerkamp tot nieuw business district met een vleugje hip. In Gracia kun je terecht voor de bohemien vibe inclusief natuurwinkels en vegan restaurants. De natuur, rust en rijkdom zoek je op in de nog wat hogergelegen wijken rond Tibidabo.

Mozaïek Workshop Barcelona (regulier)

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees hier meer

Mozaïek sieraden workshop Barcelona

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees hier meer

Mozaïek voor klassen (studenten)

Groepen van 15 personen en meer
Lees hier meer

Boek Nu

Boek nu jouw workshop