Skip to main content

Poblenou

Poblenou (letterlijk; nieuw dorp) is een kleine parel in Barcelona, die vaak over het hoofd wordt gezien tijdens een bezoek aan Barcelona. Poblenou heeft dan ook geen grote highlights, maar is wel een heerlijke wijk om doorheen te struinen, zeker op de fiets. In zekere zin is het een mini versie van het Meatpackers district in New York, want geboren uit ongeveer hetzelfde principe.

Poblenou was jarenlang het industriële gebied van Barcelona. Toen zeker niet de meest gezellige plek en de jaren vóór de Olympische spelen zelfs een absolute ‘no go’. Met de komst van het aangrenzende Olympisch dorp, Vila Olímpica, in 1992, was het na de spelen opeens de volgende wijk die wel een facelift kon gebruiken. Rond 2000 is er begonnen met de plannen om Poblenou om te turnen tot technologisch en innovatief episch centrum van Barcelona. Onder de naam 22@ is een nieuw zakencentrum gebouwd.

Poblenou, Torre Agbar a design from famous architect Jean Nouvel. Also called 'el pene'

Architectuur Poblenou

De wolkenkrabbers en bijzondere technologische hoogstandjes, de 19de eeuwse fabriekjes, de karakteristieke arbeiderswoninkjes, en braakliggend terrein in combi met urban art zorgen voor een prachtige, rauwe mix. Meer ‘Berlijn’ ga je niet vinden in Barcelona. Deze wijk is niet überhip maar wél happening, dingen veranderen dus snel. Plekjes worden de ene dag omgeturnd tot galerieruimte en dan weer tot broedplaats of restaurant. Wil je zelf een galerieroute doen in de wijk, zorg dan dus dat je altijd even goed checkt of de betreffende nog wel bestaat!

Tips Poblenou

Een paar leuke tips als je de wijk bezoekt:

Can Framis is een museum in deze wijk met een collectie hedendaagse schilderijen van Catalaanse kunstenaars. Encants is de vlooienmarkt van Barcelona. Sinds 2013 in een geheel nieuw jasje. Een hightech imposant project van meer dan 35.000 m² oppervlakte. Deze is een aantal keer per week geopend. Daarnaast is de begraafplaats van Poblenou, Cementiri de l’Est, een bezoekje waard. Hier voel je de wijk pas écht. Ten midden van de oude en nieuwe gebouwen voel je de Middelandse zeebries van het nabijgelegen strand en zie je in de verte de karakteristieke Torre Agbar, el pene in de volksmond, van Jean Nouvel. In combinatie met de vergane glorie van de begraafplaats is de Poblenou ervaring compleet. Poblenou Barcelona is technologie, inspiratie, Simbolisme, Mediterraans en innovatie.

Poblenou

Pica Pica

Vermut is terug van weggeweest in Barcelona en in een hip jasje gestoken in Balius. Daarnaast worden in deze voormalige apotheek de lekkerste cocktails met uiterste zorg bereid. Uitgebreid dineren doe je hier niet, maar ze hebben wel lekkere pica pica.

Mozaïek Workshop Barcelona (regulier)

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees hier meer

Mozaïek sieraden workshop Barcelona

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees hier meer

Mozaïek voor klassen (studenten)

Groepen van 15 personen en meer
Lees hier meer

Boek Nu

Boek nu jouw workshop