Skip to main content

Gracia

In de bohemien wijk Gracia kun je een leuke mozaïek workshop volgen met Arty Barcelona. 

Bohemien Gracia

Toen Barcelona vanaf eind 19de eeuw met de wijk Eixample flink groeide als stad werd de, tot die tijd zelfstandige gemeente, Gracia ineens onderdeel van Barcelona. Gracia heeft dus een heel ander karakter dan de moderne uitbreidingswijk Eixample met haar blokkenpatroon. Het heeft haar dorpse karakter weten te behouden, inclusief siësta’s. De architectuur is kleurrijk met veel ornament en de wijk heeft relatief veel laagbouw. Gracia wordt vaak beschreven als een bohemien wijk doordat het veel kunstenaars aantrekt. Je vindt er veel galeries en aparte winkeltjes. Gracia in Barcelona is ook de wijk waar Gaudí zijn Casa Vicens bouwde en je kunt een bezoek aan Gracia ideaal combineren met het naastgelegen Park Güell.

This image depicts a scene from Park Guell in Barcelona. Designed by Antoni Gaudi, Park Guell is known for its unique and organic shapes that give it a whimsical feel. The picture shows a rounded bridge with pillars shaped like palm trees, which support the walkway above.

Siësta hours

Ook voor al je biologische boodschappen zit je in deze wijk goed. De wijk heeft veel restaurantjes uit diverse windstreken. Let er wel op dat de restaurantjes ’s middags met de lunch open zijn en dan tussen 16.00 en 20.30 vaak dicht gaan om vervolgens weer te openen voor het diner. Gracia is naast een trendy, internationale buurt, ook een thuis voor de echte pro Catalanen en alle anarchistische subculturen. Daarnaast is het óók een echte gezinswijk. Op de diverse pleintjes komen na schooltijd ouders samen voor een lekker wijntje terwijl de kinderen de terrassen onveilig maken. In het voorjaar laten de omliggende dansscholen zien wat ze kunnen en wordt er vooral ouderwets geswingd op 30’er jaren tunes. Gracia is dus een heerlijke mix van allerlei mensen van diverse leeftijden en pluimage.

Fiesta de Gracia

Elke wijk in Barcelona heeft een eigen week waarin optochten worden georganiseerd, mensen verkleed gaan, bier drinken en een lekker (folklore) feestje vieren. Gracia spant hierbij vijf dagen in Augustus echt de kroon. De wijk staat dan werkelijk op haar kop. Muziek gaat vrijwel non stop door, straten worden omgeturnd in ware sprookjesbossen, aquaria of filmdecors en het is er druk want iedereen uit de stad komt wel een keer langs in Gracia om er een avondje feest te vieren.

fiestas de Gracia is een jaarlijkse feestweek in augustus. Alle straten zijn versierd en doen mee aan een lokale wedstrijd voor de mooiste straat en er is veel muziek in de straten.

Uitgaansleven Gracia

Tapas barretjes vind je op de vele pleintjes die Gracia rijk is. Als je voor lokaal wilt gaan is Pepa Tomate een goede optie! De naam verwijst naar de Catalaanse trots, de tomaat : ) De keuken is fusion Catalaans. Hip en ouderwets gaan hand in hand. Maar ook voor Vietnamees, Libanees of sushi zit je hier goed. In Carrer de Verdi zitten alle restaurantjes op een rij.

Niet alleen heeft de wijk meer keuze uit internationale keukens dan andere wijken, ook kun je hier ‘internationaal’ naar de film bij Cine Verdi met art house films, kleinere producties en Hollywood kaskrakers in de originele taal. Naast de bios vind je meteen leuke barretjes voor een relaxte afsluiting. Overigens zijn in Gracia overal kroegjes. De meeste zijn niet heel uitbundig, maar meer gericht op lekker natafelen en borrelen of cocktails lurken.

Mozaïek Workshop Barcelona (regulier)

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees hier meer

Mozaïek sieraden workshop Barcelona

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees hier meer

Mozaïek voor klassen (studenten)

Groepen van 15 personen en meer
Lees hier meer

Boek Nu

Boek nu jouw workshop