Skip to main content

Barceloneta

Het strand van Barceloneta

Barceloneta wordt in de zonnige maanden druk bezocht door strandgangers. De wijk is iconisch vanwege haar haven en uitzichten over de stad en kustlijn. Barceloneta strand is (buiten de wintermaanden) niet het strand bij uitstek om ongestoord een relaxed dagje door te brengen. Ga daarvoor liever richting de stranden bij Poblenou. Barceloneta playa is het terrein van de frapante naaktlopers, ‘Paki’s’ (zoals ze hier worden genoemd) met slechte (lees: niet doen) mojito’s en cerveza voor een euro en de sales tijgers met een massage in de aanbieding. De badgasten zelf komen in elke vorm uiteraard. Hier ga je liggen voor strandtoneel, maar niet voor je rust.

Arty Barcelona, Mosaic, Mosaiek Een standbeeld van een man op een paard in de levendige wijken van Barcelona.

El Barrio

Vergeet niet de buurt zelf te verkennen en te genieten van de prachtige straten. De wijk is ontstaan in de 18de eeuw. Vroeger woonden hier voornamelijk vissersmannen en havenarbeiders. Door de snelle groei van de haven, werden eind 19de eeuw in korte tijd heel veel kleine appartementen gebouwd. Dit zijn die vrolijk versierde woningen met Franse balkonnetjes die de wijk karakter geven. De buurt probeert de wijk dan ook met hart en ziel karakteristiek te houden en dat is door haar unieke ligging aan zee geen gemakkelijke opgave. Hotels en toeristenverhuur worden door de buurtbewoners dan ook zoveel mogelijk tegen gehouden. Catalanen laten zich graag horen, de spandoeken op balkons spreken voor zich. De wijk levert zeker aan authenticiteit steeds meer in, maar is nog steeds (en zeker in de rustige wintermaanden) prachtig.

Lekker eten

Op het strand zelf vinden wij de chiringuito’s. Dit zijn de strandtentjes die qua service, kwaliteit en prijs nogal verschillen van elkaar. Ze zien er wel steeds aantrekkelijker uit. Iets meer van het strand af, langs de boulevard ontstaan ook steeds hippere surfclubs met lekkere maaltijden. Rondom en in het W hotel kun je wat meer in stijl lunchen of dineren, maar de prijs/kwaliteit verhouding op dit soort locaties zijn uiteraard niet optimaal. Duik voor lekker eten, in plaats van het strand, liever de straatjes van Barceloneta in. Bar Jai-Ca of Bodega La Peninsular zijn echte klassiekers met dito inrichting. En na het eten laat je je bedwelmen door het magische groene drankje in de Absenta bar, waar je je al snel in vervlogen tijden waant.

Mozaïek Workshop Barcelona (regulier)

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees meer hier

Mozaïek sieraden workshop Barcelona

Kleine groep van 1 tot 20 personen
Lees meer hier

Mozaïek voor klassen (studenten)

Groepen van 15 personen en meer
Lees meer hier

Boek Nu

Boek nu jouw workshop